fredag 28 januari 2011

Ett "klassiskt" halsband



Här är ett halsband jag gjorde för en tid sedan. Klassiska vita pärlor som blandats med silverkulor och svarta (glas/keramik)pärlor med blommer på. Har satt ett skruvlås på, men halsbandet är ganska långt så det skulle gå att ta av och på utan att knäppa upp. Är ganska nöjd med det; enkelt och stilrent. Här kommer en närbild på ngr av pärlorna:
Ber om ursäkt för fotokvalitén, men min otålighet gör att jag inte alltid orkar se till att få så optimala ljusmöjligheter som möjligt......
Nu hoppas jag ni får en trevlig helg allihop! Själv är jag ledig o ska tillbrigna lite tid i stallet, ta en sväng på stan, fika lite o bara vara :) Lite pyssel av ett eller annat slag blir det nog också, misstänker jag!
KRAM PÅ ER

måndag 24 januari 2011

Julen som kom - och gick

Slänger in ett par av julkorten som tillverkades i höstas. Skulle ju (som vanligt) stå på julmarknad o började för en gångs skull med produktionen i gooood tid!!!! Bara för att få reda på att "min" julmarknad inte blev av............Fråga mig inte varför.........Ställde ut julkort på jobbet; sålde allihop (egentligen inte så många...) o orkade inte göra nya att skicka till vänner o bekanta, så de fick hederliga tryckta varianter som inköpts för en krona stycket!!!

Nåja, här är ngr av korten:
Tycker att brunt gör sig ganska bra även på julkort. Piffade upp det med lite röda inslag i form av utstansade blommor som jag satt ihop o målat vita prickar längs med kanterna på. Har även använt själhäftande spets från Panduro. Små bokstavsstickers från AdornIt kan man aldrig få för många av.... Ett väldigt enkelt kort. Låter det mönstrade pappret tala för sig självt. Egentligen överflödigt med ytterligare dekorationer; satte bara dit två smala sidenband samt stansade ut "GOD JUL" i cuttlebuggen. Lade också lite Stickles på de tryckta snöstjärnorna, men det syns inte på fotot tyvärr.

Till sist ett julkort i gröna nyanser. Har använt spillpapper från förra årets julkollektion. Gått över kanterna med edge scrapern o därefter chalkat med distressdyna "Walnut stain" (heter den så månne?) Stämpelmotiv från Magnolia. Stansade ut ngr snöstjärnor o satte en lite strassten i mitten på varje. GOD JUL-texten skriven med hjälp av Dymon :) En sann vän i nöden!!!

Det var allt för denna gång. Nu ska jag nog sticka lite tror jag. Ikväll blir det stallet o ett dressyrpass! Ha det gott!!!!

tisdag 18 januari 2011

Testat något "nytt"

Hade länge varit sugen på att testa betonggjutning. Samlade så mod till mig i höstas, köpte en säck betong när sambon ändå skulle till "det stora byggvaruhuset" :) Gick o tittatde på säcken ett tag, bestämde mig sedan en dag när familjen ätit chokladpudding (!) eftersom jag då insåg att pudding-formarna skulle bli alldeles utmärkta väremljusstakar!!! Sagt o gjort, jag skred till verket o här kommer resultatet:

Blev lite väl mkt luftbubblor såg jag efteråt, men samtidigt gllar jag också när det ser lite "ruffigt" ut. Gjorde fyra stycken o två har jag gett bort i födelsedagspresent till morbror min... Gjöt faktiskt också en liten sköldpadda som jag inte fångat på bild ;) tänkt att använda som servetthållare på altanbordet i sommar. Än så länge bor han på soffbordet i vårt vardagsrum!

Försöker lite nu o då rädda div. förpackningar från sambons sopsorterings-raider....Får se vad det kan bli framöver.

Ha det gott!!!

söndag 9 januari 2011

Kort till det söta

...och så här blev kortet som skickades ihop med de små sockorna som visades i förra inlägget! Har använt diverse spillbitar (som vanligt). Utstansade ballonger (QK-dies). Vet ej vilken tillverkare som gjort den fullkomligt ursöta nallen, men visst är den gullig? Färglagd med ProMarkers är den också. Har använt små klisterbokstäver från AdornIt (tror jag åtminstone...).
I morgon börjar allvaret igen...åter till jobbet efter en veckas ledigt. Barnen börjar skolan på tisdag. Men i morgon kväll blir det åtminstone ridning en timme innan jobbet :) Annars stickar jag sockor på beställning o har faktiskt börjat med LO, vilket var otroligt länge sedan sist. Har så smått även städat i mitt pysselrum, men skulle behöva fortsätta lite till.
Ha det gott!

fredag 7 januari 2011

Något sött

Sent i höstas fick en jobbarkompis (o i viss mån ridkompis) son nr.2; lille Liam! Hans mamma o jag umgås inte jättemycket, men hon har häst o jag har fått följa med henne några gånger o rida, så jag tänkte skicka något litet till dem.

Förutom ett egnehändigt ihopknåpat kort (som visas snart) blev det ett par små,söta stickade sockor.


Riktigt ytte-pyttesmå är de; storlek nyfödd. Helt enkelt ur-söta men faktiskt inte så pilliga att göra.

Ha det gott mina vänner o besökare. Nu blir det mer surf o tv-tittande!

onsdag 5 januari 2011

Födelsedagskort

Jag lovade ju lite pysselbilder också i förra inlägget. Här kommer ett kort som gjordes i höstas till en tjej som fyllde 24.

Har använt lila carstock som kortstomme. Därefter ett mönstrat papper (ett papper med motiv snarare än mönster om ni förstår vad jag menar...) Sötaste lilla älvstämpeln ör förglagd med ProMarkers o sedan de superanvändbara små klisterbokstäverna - här i ganska mörkt chokladbrunt. Ja just det, sprayade ju mönsterpappret med guldspray - som tyvärr inte syns här på fotot; men snyggt blev det!!!

Nej, nu känner jag att sängen o John Blund kallar på mig - over and out!!!!

Advent, jul o lite till

Helgerna har gått o nu är det nytt år. Har jobbat en hel del o därför inte pysslat så mycket :(

Tog mig tid nu ikväll att lägga in bilder i datorn ikväll o även redigera några av dem, så nu har jag lite att visa er här inne ;)
Först ut en bild på vårt köksfönster i adventsskrud:




Sedan har jag även en härlig vinterbild på mina barn som är ute och "röjer" i snön nu under jullovet.

Snart blir det lite pysselbilder också.

Ha det gott!!!