måndag 26 juli 2010

Ny design!

Ja, idag blir det bara ett litet textinlägg. Har nämligen min dator inlämnad för reparation (SNYFT!) så alla mina foton finns ju givetvis i den - och inte i ngn annan dator;) Har ju också ändrat bakgrund som ni kanske märker...
När jag för någon dag sedan loggade in, så var bakgrunden svart...Mycket mysko tyckte jag, men tänkte att det kommer nog snart. Men oj, vad jag väntade och svart var det fortfarande!!!!! Fick via en kompis reda på att bakgrunden tagits bort av Photobucket.....!!!!!! Orkade inte sätta mig in i allt, men tydligen tyckte någon att man skulle börja betala för bakgrunden om jag förstod det hela rätt. Nåja, hittade via kompisen (BellaMio) en helt underbar sida med vintage-bakgrunder. Titta uppe till vänster i min blogg så kan ni klicka er dit. Där fins mycket fint vill jag lova!!!
Nåja, nu väntar en runda på stan med barnen. Vädret är halvtaskigt, men jag har börjat jobba efter enl härlig och varm semester, så det gör ju å andra sidan inte så mycket!!!!
KRAM på er!

tisdag 13 juli 2010

En pläd kan man tänka!

Började för ganska länge sedan att virka på en pläd.....Länge i detta fall betyder typ ett par år..... Men nu är den klar!!!! Virkad i bomullsgarn; rutorna är ca 7 cm. I originalbeskrivningen var kantremsorna randiga, men jag beslöt att göra dem enfärgade. Kan säga att jag ALDRIG NÅGONSIN MER ska virka en plädjä... med enfärgade kantremsor....eller med sådana typer av kantremsor över huvud taget!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Såååååååååååå långtråkiga att göra vill jag bara meddela. Men mamma blev väldans glad över pläden!!! Det är ju huvudsaken, eller hur?;) Storleken är ca 1,50 m på längden och kanske 80-85 cm på bredden. PUST!!!

Blev lite bubblig i ena kanten, eftersom jag råkade göra den kantremsan lite för lång, men det fick vara så - orkade inte ändra;)

Har nu börjat på ett nytt plädprojekt...Gör mormorsrutor i akrylgarn; ngt större än i ursprungsbeskrivningen. Bilder kommer när projektet är klart......(he he he)

Ha en fortsatt trevlig sommarkväll!

värme!!!!

Vet inte hur ni har det hos er, men här i Småland är det HETT..................Lite för hett faktsikt! Men, efter en vinter som den vi hade, ska man kanske inte klaga???!!!!

Gjorde ett halsband för lite sedan som jag tyckte var sommarfräscht o som skulle kunna passa till det mesta.
Halsbandet är långt (har inte i huvudet exakt längd). Har ett litet metallhjärta i ena änden; andra änden avslutas med en ögla, där man, som ni ser, trär igenom halsbandet. Eftersom det är långt, kan man efter tycke o samk sno det ett eller flera varv runt halsen innan det träs igenom öglan. Har blandat pärlor av olika material o i olika vita nyanser (även genomskinliga). Blev väldigt förtjust i detta halsband faktiskt!

fredag 2 juli 2010

Studentkort

Här blir det ett snabbt litet inlägg på kvällskvisten; börjar redan bli lite trött (p g a värmen). Barnen hade en kusin som tog studenten för ett antal veckor sedan. Givetvis fick han ett hemmagjort kort som (faktiskt) uppskattades. Tycker fortfarande dock att det är svårt att göra kort till killar i typ 20årsåldern, suck suck...


Försökte hålla det ganska enkelt o stilrent, i de svenska färgerna;)



Har använt mig av en relativt mörkblå cardstock där jag klistrat på en bit vit cardstock som jag kantstansat lite tjusigt.På en gul cardstockbit satte jag stämpelmotivet; en blomsterbukett. Visste inte riktigt först vad jag ville ha för motiv, men tyckte att detta passade. Hade ingen studentstämpel o tänkte inte skaffa ngn eftersom jag inte tycker att man egentligen har så stor användning av dem... En swirl-stämpel i ena hörnet piffade upp det lite ihop med en stämplad (o utklippt) textruta där det står STUDENT 2010. Satte textrutan på 3d-kuddar för att få lite mer djup i det hela. Vad tycks?

Ha en fortsatt bra kväll - o helg!

KRAM