torsdag 31 mars 2011

Fortfarande? Redan?

Våren närmar sig mer o mer (förhoppningsvis). Snön har i alla fall smält undan en hel del här i Småland, även om vädret stundtals är ganska så kyligt. En del pyssel blir det också, även om trädgården så smått börjar göra sig påmind...I morgon kommer två kompisar som inget hellre vill än pyssla men de tyckte de behövde lite "guidning" så det ska verklgien bli superkul att leda in dem i "pysselträsket"!!!!!


Eftersom det var lääänge sedan bloggen uppdaterades så kände jag en viss press nu. Har inte så mkt kort inlagda i datorn än, så det blir ett par gamla godingar ;) nämligen de sista julkorten från i julas!


VARSÅGODA :)

Har som vanligt använt spillbitar ;) b la i alla fall. Stämpelmotiv av klassiskt snitt samt lite band, blommor o punchinella vilket var ett tag sedan. Nu dröjer det nog ett tag innan julproduktionen startar igen....Men funderar starkt på att göra som en arbetskamrat; hon har börjat sticka på div. vantar o sockor redan nu som hon tänker ge bort i julklapp! Ingen dum idé eller hur???? Ha det gott!

måndag 7 mars 2011

Hett om - tårna!!

Lite stickat blir det ju emellanåt här också. Gjorde ett par sockor till min kompis son i julklapp; de blev uppskattade - mest av min kompis dock.....men även pojken såg ganska nöjd ut. Han fyller 9 år i vår.


Gillar att använda mig av melerat garn som ni kanske märkt; då blir ju själva "produkten" mönstrad utan att man behöver anstänga sig ett dugg!!! Hi hi...

En riktig klassiker; raggsockan.

Nu väntar lite ärenden o förstås lite pyssel. Sedan blir det stallet o ett ridpass framåt kvällen. Hoppas ni också får en bra dag! KRAM på er!!

Nu är det jul igen

Jaja, jag vet att våren närmar sig men här inne dröjer sig julen kvar! Har ngr få julkort kvar att visa er, så här kommer ett par av dem:


Basen till kortet blev grå den här gången, lite ovanligt för ett julkort kanske men jag tyckte det blev ganska snyggt! Har inte använt ett enda mönstrat papper (!) utan satte tomtenissen från Magnolia direkt på ett tårtpapper. Stämplade en tag på akvarellpapper o satte dit två små röda julblommor. Gjorde lite vita prickar runt kanten för att förhöja effekten på kortet o embossade en swirl i ena hörnet. Den blev ju bra, bara det att den sklle varit vit men blev genomskinlig...Nåja, det får ju gå! Learning by doing....

Här kommer nästa gråa kort. Ett mönstrat papper (grått!) med typiskt vintermotiv fick täcka hela framsidan. Ruffade upp kanterna med min lilla edge scraper (syns inte så bra på kortet dock). I ena hörnet satte jag en bild på en stuga i vinterskrud; utklippt från ett mönsterpapper. Lite vit crackle paint runt om - måste ta slut på den burken....Jag o crackle paint kommer inte överens.....Stansade ut GOD JUL med hjälp av Cuttlebuggen o satte sedan en lite dutt med Pearl Maker i hörnen. Tyckte dock att kortet behövde ngn lite färgklick, så då blev det ett par små röda hjärtan för att piffa upp det hela o det tyckte jag blev lyckat! Vad tycker ni?