onsdag 27 oktober 2010

Nytt försök

Här kommer det första av två "grattis-till-dottern"-kort som jag skickade till min kusin som fick barn i juni i år. Mina föräldrar skickade det ena kortet om någon undrar varför jag gjorde två! Tycker stämpeln på kortet ovan är såååå söt!

Nästa kort blev såhär! Har satt ihop flera blommor, ett tårtpapper tyckte jag blev lite gulligt. Texten på kortets utsida skrev jag på två ballonger som jag stansat ut med min QK-tång.
Korten blev mycket uppskattade och det är ju alltid roligt att få höra; eller hur?!
Här regnar det, så det är perfekt pysselväder. Får se om jag hinne rngt innan det är dags att jobba. Måste skjutsa barnen till stallet b la. Tycker det är dags att återinföra det här med "husmors-semester".... ;)
Ha det gott allihop!

söndag 24 oktober 2010

Till en liten tjej

...står det i rubriken. Tänkte visa två nyfödd-kort, men Blogger är inte inne på samma linje som jag!!!!!!!!!!!!!!!! Grrrrrr.........Får inte in några bilder..........
Vi syns!

onsdag 20 oktober 2010

Diverse kort

Tänkte visa två kort som jag gjorde tidigare i somras.
Först ut är:

Kort som den fiskeintresserade svågern fick på sin födelsedag. Tagen har jag gjort själv;d en är distressad med "vintage photo" o efter det fick den en öljett som matchade de vågiga banden jag satt på kortet. Stämpeln är en Magnolia. Den lilla stjärnan vet jag inte var den kommer ifrån, men jag sprayade den med guldfärg (syns ej så bra). En vit knapp i stället för blommor fick duga!


Nästa kort fick en cellolärare innan sommarlovet :) Gjort i somriga gröna toner. Har använt självhäftande spets o små klisterbokstäver som fått ett lager 3d-lack (som inte syns på kortet). Uppe i högra hörnet stämplade jag en svart swirl. Tyckte stämpeln var lagom somrig o söt; kommer inte ihåg tillverkaren för tillfället... Och som vanligt har spillpapper använts ;) RECYCKLING!!!!

Nähä, nu ska jag återvända till tv:n o till dottern med nackspärr......Den andra mår bra; alldeles för bra verkar det som - just nu "terroriserar" hon sin far :) av ljudvolymen att döma...

Ha en fortsatt bra kväll!

lördag 16 oktober 2010

Födelsedagskort till mamma


Kort som mammsen fick på födelsedagen. Vit cardstock o ett brunt cardstock ovanpå, där jag mönsterstansat ena kanten. Spillbit med mönstrat papper förstås; lite blommor o blad samt en metalldeko som gjorde sig så bra ihop med färgerna tyckte jag :) Textem är skriven på akvarellpapper som jag distressat. Sedan skrivit för hand o hällt på crakeleringslack.
HA EN BRA HELG!

Halsband

Kände att jag inte bloggat på ett tag, så nu kommer två snabba inlägg; håll i er ;
Har tagit dubbla läderremmar o på dem fäst ett färdigt hjärta. I hjärtat hängde jag dit en liten rosamelerad pärla för att få in lite färg. På med lås - klart! Enkelt o snyggt!

torsdag 7 oktober 2010

Kort om kort

Sitter här nyvaken med dagens första kopp kaffe i handen. Utanför smattrar regnet på rutan och jag tänker det att: det är ju pysselväder!!!! För er som undrar, så jobbar jag natt; därför har jag gått upp först nu ;)

Under våren o sommaren har det blivit en del kort gjorda till olika tillfällen. Tänkte visa några av dem nu.

Först ut är kortet som svärmor fick på sin födelsedag ( i maj...) Har ju som bekant haft en del datastrul, så det kanske inte är så konstigt att det inte visas förrän nu :) Motivet är målat med ProMarkers o satt på 3d-kuddar. Bokstäverna har jag stansat ut med min QK-tång. Blomman gjorde jag själv; komme rinte riktigt ihåg vad "tekniken" kallades, men jag har fått beskrivningen av ngn pysselvän.



Här var en närbild på blomman. Givetvis lite stickles på kanten!



Nästa kort är ett kort jag gjorde, utan att ha någon särskild person att ge det till. Ibland kan det vara bra att ha ett gäng på lut ;)

Vi behöver alla lite uppmuntran ibland, eller hur? Gillar stämpelmotivet skarpt! Rosa är en fin färg o för att inte få det alltför rosa på kortet, så valde jag att bryta av med svarta dymo-remsor till texten. En vit pearl maker-plutt i varje hörn på det undre pappret, blommor o blad - ett måste o sedan ett tårtpapper. Det rosenmönstrade pappret är en spillbit (förstås).

Ha en fortsatt bra dag!!!




fredag 1 oktober 2010

För bokmalen

Brukar ju göra lite bokmärken då o då. Känns som ett lagom projekt när man inte riktigt vet vad man ska göra, men ändå vill pyssla med ngt litet!


Håll i er; här kommer det tre på raken:

"som vanligt"; en färdigköpt tag. Sedan har jag använt div.spillpapper, lite punchinella, små stickersbokstäver (huur smidigt som helst ju) o sedan ett stämpekmotiv som är färglagt med ProMarkers.



Här är ett lite mer stilrent; kanske till ngn lite äldre mottagare än i bilden ovan?? Ett tänkvärt citat fick räcka som stämpel"motiv", spillbitar o sedan två utstansade hjärtan (QK-tången). Lite streckade kanter förhöjde effekten precis sådär lagom!



Här har jag klippt klanterna på det mönstrade pappret med en mönstersax; sedan är de chalkade med brunt. Texten blev inte så bra; använde bokstavsstämplar o det var visst inte helt lätt att få färgen enbart på bokstaven...En söt liten pojke från Magnolia o två blommor i hörnet för att komplettera det hela!

Sedan har alla bokmärkena matats in i lamineringsmaskinen. Brukar laminera de bokmärken jag gör, eftersom jag tycker de blir lite hållbarare då.

Ha en fortsatt bra dag o en supertrevlig helg! Själv ska jag jobba i natt o i morgon natt, så det blir nog mest sömn i helgen för min del! Vad ska ni göra?