tisdag 20 april 2010

Ett stelt halsband

Har pysslat lite med mina smycken också den senaste tiden. Gjorde ett snabbtillverkat halsband av en färdig halsring. Svängde ihop en berlock med hjälp av ett hjärta, en liten pärla o en hattpinne - allt detta sattes på en karbinhake så man kan byta berlock efter behag. Bra att kunna variera sina smycken om man vill, tycker jag.

Nu väntar en ledig dag med solsken o vackert väder. Får se vad jag hittar på idag?!

Ha en fortsatt skön dag alla!

KRAM

Kom ihåg!!! kan vara bra att ha...

För ett tag sedan gjorde jag ett post-itblock o gav bort till en arbetskamrat som fyllde år. Hon uppskattade det jättemkt, i synnerhet som ngr andra "kompisar" till henne valde att ge henne...tja... ett hjälpmedel om vi säger så.....tänker inte skriva vad det var här nämligen......


Så här såg "min" present ut:

Brunmönstrade papper, lite svart pearl maker i hörnen och text med Dymo-remsor. Ett beigevitt organzaband knyter ihop det hela. Klart! Tycke ratt detta är en jättebra present; sådär lite lagom när man inte riktigt vet vad man ska ge o man kanske inte vill ge så jättestor grej. Vad tycker ni?

Förresten; jag överlevde gårdagens ritt...Ja, det förstod ni väl efterosm jag precis skrivit ett inlägg... hi hi hi... Men kul var det vill jag lova!!! Önskade att jag fick en lugn häst o det fick jag. Så lugn att det nästan var fööör lugnt!!!! Det ni! Känner dock av mina sittben idag, vill jag lova. Får se hur det blir i morgon. Träningsvärk brukar ju vara värst dag 2...

söndag 18 april 2010

LO med mig

Denna LO började jag på för ganska länge sedan. Kom liksom av mig lite och den blev liggande. Gjorde den färdig för ngn vecka sedan, så nu tänkte jag att ni kunde få se den. På bilden är det jag (!) som sitter på hästryggen kan ni tänka!!! Gillar hästar, men har med stigande ålder insett att det ibalnd kan vara lite farligt också... Fegheten slår till! MEn men. Vet ni vad en svägerska o jag ska göra i morgon? Jo, vi ska börja rida Islandshäst. Ska bli sååå roligt!



Får väl börja med att be om ursäkt för det usla ljuset....:( Men ni vet väl hur det är när man känner att man bara måste fota o få allt klart innan man kan gå o lägga sig - för så är det oftast för mig i alla fall. Att jag kommer på allt sådant här sent på kvällen; alldeles för sent kan jag säga....Men då blir det ju som det blir också... LO:N valde jag att kalla "Med skräckblandad förtjusning". Nåja, ni får väl se det ni ser.....

Ha en fortsatt bra kväll!'

KRAM

Ett smycke-set

Idag blir det lite blandade "gamla" alster som visas för er. Hoppas det går bra! Har haft mkt med både jobb o annat, samt att jag åkt på en förkylning, så jag sitter här o snorar o nyser...Men det ska jag väl få rätsida på så småningom!!!

Gjorde ett set med armband o ring för ett tag sedan. Gillar färgkombinationen turkost och silver. Armbandet är gjort av ormlänkskedja med passande pärlor o mellandelar. Blev lite som ett sådant där Pandora-armband. Är faktiskt nöjd med det måste jag erkänna. Ringen gjorde jag av
stelare metall"tråd". Virade ngr varv runt mitt finger för att få till stommen och sedan klippte jag tråden en ganska lång bit ifrån, så det skulle räcka till att både vira på pärlor och att vira om ringen. Sedan trädde jag på lite pärlor "huller om buller" och surrade fast dem med hjälp av tråden. Avslutade med att snurra tråden om själva ringen som ni kanske ser, så att allt blir låst. Klart!!!

Award!!!!

Titta vilken gullig award jag fått av duktiga Trollet !!!!!
Så roligt att vara uppskattad!!!!! Kika in till henne o titta på allt fint hon gör!
Sedan ska den ju skickas vidare till ett antal personer, 12 närmare bestämt...Nu är det så att jag inte riktigt har klurat ut alla som ska få den än, så det återkommer jag med.
Ha det gott!

måndag 5 april 2010

Krya på dig!

Hoppas att ni alla haft en bra påsk! Själva har vi inte gjort så mkt; mest tagit det lugnt, pyssslat lite på tomten och ätit en hel massa mat o godis;)

En arbetskamrat till mig blev sjukskriven för ett par veckor sedan; tänkte då muntra upp henne med ett kort. Det har nått hennes brevlåda, så nu kan jag visa det även för er!

Gammelrosa cardstock som bas. Mönstrat papper med rosor o sedan har jag stansat en bård på en remsa akvarellpapper o satt dit på ena sidan. För att dölja skarven som blev där, satte jag dit ett sidenband i passande färg. En bit "tårtpapper" o ovanpå det en cirkel där jag satt fast stämpelmotivet (som egentligen är två). Krya på dig stämplade jag på tre separata pappersbitar med hjälp av ett stämpelalfabet från Panduro. Chalkade kanter givetvis o en liten dutt rosa pearl maker vid varje ord. En stor beige ros med ett par blad nertill på kortet samt tre små rosor där uppe fick komplettera det hela. Som ni kanske ser så är det lite stickles som glittrar på det över lövet;)
Ja, nu väntar lite matlagning o sedan ska vi åka till min morbror för lite påsk-fika!
KRAM PÅ ER