tisdag 30 mars 2010

LO "E"



Idag blir det nästa LO i alfabetet; nämligen om bokstaven E. Valet av ord blev rätt så självklart, då ena dottern heter Elin...;)

Har använt en ganksa mörkt grön cardstock som bas; tyckte att det färggranna, klatschiga pappret passade Elin. Rev det randiga pappret runt kanterna, så den vita kanten kom fram. Brukar annars alltid chalka kanterna, men tyckte inte det var nödvändigt i detta fall då det vita utgjorde en så bra kontrast. Mitt på pappret sitter en bit papper där jag satt utstansade bokstäver som bildar ELIN. I den lilla blomman under hänger en liten tag(utstansad från QKtången) med en liten text på. Under varje bild har jag satt en liten text med hjälp av dymo-remsor.


Här är en liten detaljbild på mitten av LO:n. Såg nu korten på LO:n inte syns så bra; blev visst lite långt ifrån...Men, men. Man kan inte lyckas med allt häri världen, eller hur?!

HA EN BRA DAG!

fredag 26 mars 2010

Treradigt armband

Tänkte ge er ett par inlägg idag, såhär i vårsolens glans;) Varför vara ute o njuta när man kan sitta framför datorn o häcka?????? he he he
Nåväl, först ut är som sagt ett armband som tillverkades i julas till mammsen. Det blev uppskattat o var inte så jättesvärt att få ihop som jag först trodde. Höll det i ganska strikta färger; svart, silver o lite genomskinliga pärlor. Håll tillgodo!


Funderar på att kanske göra ett till mig också, fast kanske inte i samma färger då. Vi får se!


Ett kort blir det också kan tänka!!! Ibland är det ju så att man kanske vill skicka ett kort, men
egentligen behöver det inte stå ngt på framsidan av det. Har börjat göra mig ngr sådana kort, som kan passa i de flesta sammanhang och vill man så kan man ju alltid limma dit en text av något slag om det skulle behövas:)

Vit cardstock som bas. Därefter ett ganska storblommigt papper med blåa härliga rosor; givetvis chalkat med distress Walnut Ink (tror jag den heter). Stämpeln är jag bara så förälskad i "Brevet från Lillan". Visst är den fin? Stäplade med nyss nämnda distressdyna på akvarellpapper. Klippte ut stämpelmotivet och därefter öste jag på med Glossy accent i kanterna (syns tyvärr lite dåligt på fotot). Tycker att kortet känns ganska användbart i många olika situationer. Nehej, nu ska jag surfa vidare o kanske även ta mig en sväng ute i IRL;)
HA EN UNDERBAR HELG ALLA

onsdag 24 mars 2010

Ett halsband - SÅLT!!!

Här är ett halsband jag "svängde ihop" för en tid sedan. Själva berlocken är ett glashjärta o nedanför hängde jag en lite vit blomma i metall. Detta sätts fast i metallringen (som visade sig vara av plast!!!) med hjälp av en karbinhake. Sedan en ganska enkel kedja. Enkelt, men snyggt! En kompis till mig kom o ville köpa två halsband; ett till sin mamma o ett till sin svärmor. Detta
"högg" hon direkt till svärmor; fick bara byta ut kedjan till en längre variant. Sedan valde hon ett annat halsband till sin mamma som jag själv har varit ganska förtjust i, men det kunde jag ju inte tala om...;) Kul att ngn vill köpa det man skapar!!!
KRAM

söndag 21 mars 2010

LO bokstaven "D"

Har nu hunnit ända till bokstaven D i mitt alfabetsscrappande...Egentligen är faktiskt LO:n för E i stort sett färdig den också,men inte riktigt så den får ni vänta på ett tag till;)
Pappret jag använt var så mönstrat i sig själv att jag valde att inte ha en massa dekos o annat "tjafs" på; tyckte att pappret var dekoration nog! Ngr små blommor blev det ju i o för sig - de får ni se på närbilderna. LO:n "D" står för du och jag - ett alster om mig o min sambo sedan typ 15 år tillbaka eller så... Herre Gud, nu kände jag mig helt plötsligt lastgammal!!!! Men så är det väl, när man trivs med varandra - tiden går fort framåt!


Fotot är taget när vi var på semester i Göteborg 2008. Vi sitter i hotellets sky-bar o smuttar på vår dricka o tittar på en storslagen utsikt över Göteborg i solnedgång.

Närbild på början av rubriken. För att markera D:et ordentligt är det större än övriga ord i rubriken (frånsett J, jag vet...). Dessutom målat med vit crackle paint och så satte jag tre pluttar med pearl maker bredvid; tyckte det harmonierade så bra med färgerna i pappret.

Nästa närbild - bered er på ett lååångt inlägg;) Runt fotot är det målat en ram med samma vita crackle paint som på rubrik-bokstaven. Har sat dit våra namn med små klistermärken; gillar dessa jättemkt - är sååå användbara. Har kompletterat med två små rosor+ en vit blomma, två blad samt knutit ett litet snöre runt buketten o bakom detta arrangemang sitter ett urklippt hjärta från ett scrap-ark.Sista detaljen, jag lovar;) Uppe i vänstra hörnet på pappret satt en söt liten fågel, så det tänkte jag matcha med en egen fågel i hörnet snett emot. Veckade lite spets o satte fast. På den sitter en fågel av chipboard som jag målat med brun distressdyna och därefter "dränkt" i crackle accent så den blir sådär fint glansig o sprucken. Till sist toppade jag med ett blingigt öga i form av en liten strass-sten. Blev nöjd med denna LO:n kan jag säga...

Hoppas ni får en bra kväll! KRAM på er!

Tävling

Hittade en tävling hos Malmis; hon gör superfina smycken - och scrappar dessutom. Tycker ni ska springa in dit o kolla. Nu kan man vinna ett superdupertjusigt makraméarmband hon gjort. Klart man hänger på!!!! Eller hur? Kolla bilden får ni se:
LYCKA TILL!

fredag 19 mars 2010

Några nya kort

Ibland brukar jag knåpa ihop ett kort eller två; ni vet sådär som kan vara bra att ha. Ingen har beställt ngt, men rätt var det är så står man där och behöver ett kort till ngt speciellt tillfälle. Tänkte visa er två grattiskort idag.

Kanske inget traditionellt grattiskort, då det står "du rockar fett" på... Lite coolare stil som kanske kan användas till ngn yngre herre??? Stämpelkillens gittar har fått en massa stickles på sig så den känns riktigt glammig! Lite punchinella med en knapp där jag knutit dit scrappers floss. Valde att ha lite ruffigare kanter på pappret med stämpelmotivet eftersom jag tyckte det passade stilen på kortet.


Här ett kort som kanske passar ng i den äldre generationen??!! Kortet går i brunt o svart med en äldre gentleman stämplad på. Dymo-remsor med grattistext på, samt en swirl bestående av svarta stenar. Satte en bit svart cardstock under stämpelmotivet så det blev lite som en fotomatta. Tycker att det ger en ganska snygg effekt på vissa bilder.

Nu ska jag nog surfa vidare en stund! Funderar på att tanka hem I-tunes då jag är ägare av en Ipod, men har saknat programmet i snart ett år!!!! Förresten; vet ni vad? I maj får jag min födelsedagspresent av min sambo. Då åker vi till Malmö o Köpenhamn. Ska b la gå på Wallmans dinner show på Cirkus i Köpenhamn. Ser fram emot detta. Kanske ngt att scrappa om sedan??
Ha en bra helg alla!


tisdag 16 mars 2010

En stickad kofta

Har hunnit med att sticka en del också; även om koftan här nedanför faktiskt har varit färdig ett tag. Den var inte alls svår att sticka; mönstret kommer från Järbo. Där finns det massor med roliga mönster - gratis dessutom!!! Inte dumt; bara att skriva ut.


Har använt ett melerat garn, så koftan har mönstrat sig själv. Tror det hette Big Verona (garnet alltså).

Det var allt för ikväll. Snart väntar sängen o en (förhoppningsvis) god natts sömn!

KRAM på er!

Långt halsband

Jag har på senaste tiden mer o mer börjat gilla långa halsband (i form av kedja eller metallringar)med "diverse" berlocker på. Tycker att det är jättesnyggt o att det passar till många olika kläder. Här är det första jag gjort (lär nog bli fler).
Kulkedja med tillhörande lås - även om det inte behövs eftersom halsbandet är så långt att man kan trä det över huvudet. På kedjan har jag hängt en prinsesskrona, ett lite avlångt hjärta samt en söt liten fjäril. Klart!!!! Har använt det flera gånger o är jättenöjd.

Blog Candy!!!


Titta vad mycket godis man kan vinna!!! Smaskens! Skulle gärna sätta tänderna i detta...;) Allt detta hittar du här; hos Kajsa. Kolla in hennes superfina alster!!!!!

måndag 15 mars 2010

Post-it-block

Gav bort ett post-it-block till en arbetskamrat dagarna innan jul. Har glömt bort att visa upp det här, så nu kommer det - bättre sent än aldrig;)
Det var allt för en stund! Ha en bra dag o glöm inte att gå ut i solskenet en stund!

söndag 14 mars 2010

En ring

Ja, som sagt. Har haft ngt av ett pysselstim den senaste tiden. Och det känns ju inte helt fel; bara det att tvätt o annat "viktigt" kan bli lidande;) På sportlovet fick jag lära mig att göra ringar i en teknik som ni strax ska få se. Barnen o jag var hos ne arbetskamrat. Först badade de i hennes inomhuspool. Sedan vankades fika o efter det givetvis lite pyssel. Det tillverkades både ringar o armband. Mkt uppskattat; både av tjejerna o mig! Tack Rose-Marie!


Såhär blev min första (men definitivt INTE sista) ring:

Hmm, här ser den visst lite stor ut. Kan bero på att fotografen just hittat knappen för "makrofotografering" efter idogt läsande av kamerans instruktionsbok... Som sagt, superlätt att knåpa ihop o man kan variera den i det oändliga. Både i storlek o färg. Kanon!

Go´kväll på er allihop!

Lite stickat

Jaa, hej på er såhär dagen efter den stora festivalen;) Vad tyckte ni? Var det rätt låt som vann? Själv kunde jag inte riktigt bestämma mig; flera stycken var bra men ingen var sådär ni vet, liiite bättre än de andra. Nåväl, har lite grand att visa er men allt kommer inte ikväll;)

Först ut blir, som rubriken antyder, ngt stickat. Lagom tills våren börjar komma...Men det kan vara kallt länge än. Ett par goa, sköna sockor i ett svartmelerat garn. Har ju som bekant gjort ett par rosa för en tid sedan; så smidigt med melerat garn - det mönstrar sig självt!!!
Tycker de är snygga måste jag säga. Lite "Lusekoftestil" över dem...och jag garanterar att de är varma också. Mönstret kan man hämta hem gratis från Drops.

lördag 13 mars 2010

En presentpåse

Har knåpat ihop en presentpåse som strax skall få komma till sin nya ägare;) Den ska bara "fyllas" med lite smått o gott först. Hoppas den blir uppskattad. Har använt mig av en vikmall från Panduro. Enfärgad blå cardstock är basen, på detta sitter mönstrade spillbitar från ngn papperskollektion jag (som vanligt) inte kommer ihåg namnet på!!! Ett stämpelmotiv i form av en kisse, då jag vet att mottagaren är väldigt förtjust i katter. Lite blommor är ju obligatoriskt förstås...
Har satt fyra öljetter i påsen innan jag trädde i bandet.

onsdag 10 mars 2010

Buzz Buzz...

Bara en liten blänkare till er därute som är sugna på att testa nya grejer o samtidigt prata om dem med era vänner o arbetskamrater; bli en Buzzador!!! Klicka på namnet o läs mer!! Återkommer när jag blivit med i ngn spännande kampanj!
Ha det gott i vårsolen!

Halsband med länkar

Gjorde ett halsband till en kompis som fyllde år för en månad sedan ungefär. Visste inte riktigt vad jag skulle köpa, så då kom jag på att jag faktiskt kunde göra ngt själv... Blir lite "feg" ibland när det gäller att ge bort saker; tror inte riktigt på att någon faktiskt uppskattar det man gjort???!!!!.... Men, men. Nog om det. Såhär blev slutresultatet:

Fotot är lite konstigt - jag vet....Har använt mig av metallänkar som sitter ihop två o två. Har satt dit ngr sötvattenspärlor emellan en del av länkparen. Tre egenhändigt gjorda berlocker blev det att hänga dit. En metallbricka där jag stansat in "HOPE", de två andra berlockeran hänger i en bit tunn kedja - har trätt pärlor i lite olika kombinationer. Blev rätt så nöjd med det. Skulle nästan kunna tänka mig ett liknande själv faktiskt!
Ha en bra dag i vårsolens glans!!!
KRAMIZAR

Kort till nybliven tonåring

Nu har det ju gått ett tag sedan äldsta dottern fyllde tonåring, men bättre sent än aldrig - här kommer kortet hon fick:
Kortet går lite i blågröna toner eftersomhon inte riktigt är den där "sockersöta rosa" varianten... De vita blommorna har fått lite brun chalk i kanterna; minirosorna som sitter i mitten har även lite glitter på sig.Bling, bling!! Stämpelmotivet är färglagt med MCP-pennor, kommer bäst överens med den tekniken. Har dock börjat bli LITE sugen (men bara lite) på att ge ProMarkers en andra chans. Vi får väl se...
Kram på er!

söndag 7 mars 2010

Tackkort

Ett litet snabbinlägg såhär på kvällskvisten. Jag o barnen var o hälsade på en f d arbetskamrat till mig för en tid sedan. Som tack för titten gjorde jag ett kort; tänkte att det skulle muntra upp henne lite. Hon har haft det lite tufft de senaste åren. Här är kortet:

Bara älskar de små klisterbokstäverna som fått lite 3d-lack på sig. Har satt ihop två blommor till en med hjälp av en brad. HAr ruffat till kanterna på det mönstrade pappret med min älskade Edge scraper. Därefter gjordes den "obligatoriska" chalkningen av kanterna. En stämplad swirl och ett stämpelmotiv från Sarah Key - KLART! Tykcte kortet blev lite sött faktiskt. Nej, nu är det snart dags att hämta döttrarna som varit på bio och sett "Alice i Underlandet". Undrar om den var bra?

KRAM på er!

onsdag 3 mars 2010

Smycke-set

Hade ju som sagt en del kort som "låg på hög"; pysslade en hel del mellan jul o nyår o har inte hunnit visa er allt än;)
Idag blir det ett set med halsband och en matchande ring. Halsbandet är trätt med glaspärlor i lite olika storlekar; går helt i brunt (i olika nyanser). Det är ca 1,10 m långt o har inget lås alls. Tanken är att man ska knyta det eller möjligen snurra det runt halsen. Ringen har likadana pärlor som halsbandet. Stommen är gjord av en lite styvare wire. Hade aldrig gjort någon ring förut; testade liksom lite på måfå. Måste säga att jag faktiskt blev ganska nöjd med slutresultatet.

Hade egentligen en närbild på ringen också, men vart den tagit vägen vet man inte riktigt....

Ha en fortsatt bra dag!

KRAM

tisdag 2 mars 2010

Födelsedagskort

För en tid sedan var ena dottern bjuden på kalas till en av tjejerna i klassen. Pysselsugen som jag var, frågade jag om hon inte skulle ha med sig ett kort också;) -Vet inte....blev det lite tvekande svaret.... Men det hindrade ju inte en pysselsugen mamma som mig. Knåpade glatt ihop ett kort till den nyblivna 11-åringen som dottern tog med sig. Och se, det blev OTROLIGT uppskattat berättade dottern då hon kom hem. Alla hade undrat vem som hade gjort ett så fint kort!!!!!! Och dotter hade, med viss stolthet faktiskt..., berättat att hennes mamma gjorde sådana kort! Det var faktiskt lite kul att få höra!

Vit cardstock som kortbas, det mönstrade pappret är "skrapat" runt kanterna med en edge scraper. Bokstäverna stansade med QK-tången. En bit spets och en söt Magnoliaflicka där jag skrivit dit 11 år i ballongen för hand. Några små knappar fick också vara med; de fick en rosett av scrappers floss som lite "upp-piffning".

Ha det bra! KRAM PÅ ER ALLA!