tisdag 26 januari 2010

En LO - kan ni tänka...

Ja, senaste tiden har det blivit kort, kort o åter kort. Tycker det är superkul, men ibland så vill man "testa ngt annat"... Denna LO hör till alfabetsscrappet; en LO för varje bokstav i alfabetet. Tror jag skrev om det i ngt tidigare inlägg här på bloggen. Turen är nu kommen till bokstaven C. I detta fall står C för "Catwalk". Jag o barnen fick nöjet att gå mannekäng!!!!!!! Min mammas väninna har syateljé o gör fantastiska bal-ochbrudklänningar. Hon skulle vara med på en visning och hade ingen som kunde visa brudklänningen...Hon frågade mig och det är klart att man ställer upp! Barnen fick agera brudnäbbar och det var jättekul! Är ju inte gift, så att få ha brudklänning var en härlig känsla...Nåja, ska inte tugga om det här;)


Håll till godo!

Inte det bästa fotot, men men... En brun cardstock som bas, sedan har jag klippt det mönstrade pappret till den formen det nu har. C:et är grungeboard, målad med distressdyna (vintage photo) och lackat med 3d-lack. Vit pearlmaker i varje "böj" på det mönstrade pappret. Lite blommor o en stämplad swirl dessutom. Swirlen är guldfärgad (framgår inte på fotot).

Ska försöka få till lite bättre foton; får se om jag lyckas. Har skaffat en bok med tips o knep angående digital fotografering. Den i kombination med instruktionsboken kanske kan bli bra i slutändan??!!!

Ha det gott!!!!

söndag 24 januari 2010

Bokmärken

Här igen!!!! Trodde att det var datorstrul på gång, men det visade sig att det lyckligtvis inte var så.... Puh!
Har fått tillbaka ett riktigt pysselsug igen. Gör kort; kanske inte på löpande band precis, men nästintill;) Eftersom jagibland står på en marknad eller liknande tänkte jag att det kunde vara bra att ha ett gång kort att ta till om man blir inbjuden med lite kort varsel, precis som jag blev i somras. En granne frågade om jag inte ville vara med med mina kort o smycken på en sommarmarknad en bit härifrån. gärna sade jag, när är den? Om en vecka, blev svaret.... Kan säga att jag PANIKPYSSLADE i en vecka. Det var inte jättekul eftersom jag inte blev jättenöjd med alla kort jag gjorde, men jag sålde ändå ganska hyfsat... Nåja, bättre att vara förberedd!


Tänkte visa er två bokmärken som jag gjorde för ett tag sedan. Stora tags, spillbitar o ett stämpelmotiv! Sedan in i lamineringsmaskinen - KLART!!!

På det högra bokmärken har jag stansat ut små,små, små bilar. Det är de små gröna pluttarna man ser till vänster om pojken...;)

I morgon kväll väntar scrappträff som vanligt. Kul, kul att träffas ett gäng o få lite inspiration! Dessutom har vi lagt en beställning från Pysseltagen. Hoppas grejorna kommit.....

Ha det gott!!!!!!


Teljuskort även här!

Som ni vet så har ju teljus-korten blivit väldans poppis att göra och det kan man ju förstå, eller hur? Lätta att göra och de ser dessutom väldigt proffsiga ut!!! Man kan variera dem i det oändliga. Himla smidig gå-borts-present!


Har inte knåpat ihop så många - ännu, men här kommer bild på mitt första:

Är faktsikt ganska nöjd!

Denna gång blir det ett kort inlägg! Ha det bra mina vänner!

KRAM

måndag 18 januari 2010

Nu är det jul - IGEN!!!

Som sagt, lite julkort finns det kvar att visa. Här kommer de rätt upp och ner, utan skyddsnät:



Som ni redan märkt, är jag ingen vidare fotograf - men jag arbetar på det!!!! Har tagit några bilder på smycken jag gjort (ej visade för er ännu kära läsare) och de blev riktigt bra om jag får säga det själv. Kan det möjligen bero på att jag börjat lusläsa instruktionsboken till kameran månne????



Ett ganska enkelt kort, men ändå rätt så sött! Blev riktigt nöjd med den lilla rosetten för en gångs skull. Tycker annars att det kan vara svårt att få till fina rosetter. Den vita blomman fick lite brunchalkade kanter så den ser sådär lagom "smutsig" ut och till sist en knapp i mitten med lite scrappers floss.

Ytterligare ett julkort; tror faktiskt att det var det sista;) På den röda cardstocken har jag rivit ut en bit akvarellpapper och sedan chalkat kanterna på det. Chalkade med distressdyna "Vintage photo".Mönstratpapper från ??? och en ur-söt sämpel från Sarah Key. Lite pillig att m¨åla var den allt, men fin fin fin. Gillar verklig de stäplarna. En blomma måste ju naturligtvis också vara med; denna gång en lite blingig variant (syns dock inte så bra på bilden). Det glittrar dock om den...Satte en brun brad i mitten och fäste den med glue dots ovanpå de bruna satinbanden. Klart! Glue dots är verkligen bra, eller hur? Säg det man inte kan fästa med dem!!!! Hörde precis en duns, så gjag gick in till vardgagsrummet för att kolla, eftrosm det var därifrån det lät... Katten står oskyldig, mitt på matsalsbordet och nosar i vattnet som rinner ner från den (av honom) omkullvälta tulpanvasen!!!!! Då blev inte matte jätteglad... Vet inte vad det är med den katten o tulpaner??!! Han tuggar gärna på bladen om han får chansen... Knäppskallen!!! Nåja, han är väl snart förlåten! Nu är det dags att avsluta detta lilla inlägg. Ärenden och tvättstugan väntar... Ha det bra tills vi ses och hörs igen! Skriv gärna en liten rad här inne; då blir jag så glad, så glad!!

KRAMAR





Länge sen sist

Hallå på er där ute!!!!!! Nu var det ett tag sedan sist; men det har ju varit lite helger o annat smått o gott. Dess emellan har jag jobbat lite också...;) Har inte scrappat så jättemycket över julen, men nu har pyssellusten tagit fart - bildbevis kommer så småningom. Har däremot stickat en hel del. Bilder är tagna och kommer snart att synas på en blogg nära dig!!! Upptäckte att jag inte visat er alla mina julalster än..... Skäms på mig!

Här kommer lite gott o blandat (om jag och blogspot kommer överens...):
Tändsticksask med snögubbar, lite punchinella, julstämpel och en blomm akombinerad med en mini-ros.
Ytterligare två tändsticksaskar som går i blått. Textstämpeln är stämplad på akvarellpapper (syns inte så väl på bilden, jag vet...). På den högra asken har jag kombinerat "God Jul" med en journalingstämpel utan text. Blev ganska snyggt, tycker jag.

Här kommer tre lite mindre askar. Gjorde rätt många tändsticksaskar till julmarknaden, men faktiskt, nästan alla gick åt och det var ju kul! En alldeles lagom julklapp från barnbarnet till mornmor/farmor tror jag, för det var många barn som köpte! Sedan är det ju en fin gå-bortspresent i stället för en blomma också.