tisdag 23 juni 2009

Somrigt halsband

Har faktiskt också knåpat ihop ett lite somrigt halsband. Jättelätt att göra och det går dessutom ganska snabbt. Man använder memorywire; ca 120 cm eller så. Sedan har jag bara trätt pärlor lite "huller om buller" i matchande nyanser. Halsbandet är tänkt att knytas eller snos om halsen på valfritt sätt. Håll till godo!!
Har gjort några sådana här halsband förut. Har då gått i brunt, rosa och ett svartvitt.

En liten ask

Hej på er i sommarvärmen!! Skönt väder va´??!! Och jag som är ledig nästan hela veckan... Så skönt, så skönt....

Nåja, lite pyssel har det också blivit. Tänkte visa ett, eller kanske två, alster.

Hade lite spillbitar till övers (det blir ju lätt så) så det blev en liten tändsticksask; kan ju alltid vara bra att ha :)
Lite somrig i färgerna sådär. En bra gå-bort-present kanske?

torsdag 18 juni 2009

Award - igen!!

Titta här vad jag fått av goa Pysselninjagittan:

Åh, en award är alltid lika värmande. Och som den kaffeälskare jag är så passar ju denna mer än perfekt. Den skickas vidare till följande: Lillnettan BellaMio Malmis Veronica

Tack för er inspiration!!!!!!!!!!!!!!!!


tisdag 16 juni 2009

Är hon inte klok??

Jaa, nu väntar matlagning. Har två hungriga barn som snart släntrar in genom dörren efter att ha varit på en konstkurs för barn som ordnas här i stan under en vecka på sommarlovet. Trevligt initiativ tycker jag. Där får de prova på lite olika tekniker såsom akvarellmålning, glasmålning etc. Nåja, sista alstret för dagen blir.....årets ANDRA julkort!!! Håll till godo!!

Utställning!!!






Ja, som jag nämnde tidigare här i bloggen så har jag lite grejer utställda på mitt jobb för tillfället. Skoj, skoj. Kan ju alltid hoppas att ngn fastnar för mina grejer och kanske till o med vill köpa ngt...??!! Eftersom jag jobbar på sjukhus, så är det troligen ett gammalt medicinskåp som används. Där brukar vi ha lite olika grejer utsällda. Flera av oss på avdelningen är lite pyssliga, så vi brukar turas om att ha lite av våra grejer där. Kortens kvalitet är dock inte det bästa (trots viss redigering), med tanke på att undertecknad jobbar natt...
Så här ser alltså skåpet ut...
Här har vi den övre hyllan. Där har jag lite olika kort (som också finns här i bloggen) samt bokmärken och ngn tändsticksask.

och här var nedre hyllan... Där är ngr örhängen och halsband. Undrar om det är ngt som lockar?

Mors dag

Ja, nu har jag fixat med ngr av mina kort så här kommer det jag gav min mamma i Morsdags-present. Jag vek en korg och i den stoppade jag en strut med godis, en liten blomma samt ett BIA-block. Mamma blev jätteglad och jätteimpad....Korgen var hur lätt som helst att vika. Men det är ju alltid kul att kunna imponera på ngn!


Det blir som fyra mindr "fack" i korgen; jättebra att stoppa små saker i. Man kan göra den hur stor(eller hur liten) som helst, bara måttet på pappret är jämnt delbart med tre! Här finns en alldeles utmärkt tutorial för er som blev sugna att göra en egen korg:http://bellamios.blogspot.com/2009/06/min-forsta-tutorial.html LYCKA TILL!!!

tisdag 9 juni 2009

Blog Candy

Kolla va´mkt läckra grejer man kan ha turen att få lägga vantarna på hos Scrapgalen.... Klicka bara på följande länk: http://scrapgalen.blogspot.com/2009/06/blog-candy.html
Ååååh, vill ha, vill ha, vill ha....

måndag 8 juni 2009

Korrigering

Hmm, hade visst lite fel..Ytterligare ett halsband av "togglelås-modell" hade jag visst inte lagt upp tidigare här i bloggen. Det finns på bild, men inte i redigerad form....än......Öööh, vad är det nu det kallas???? Alzheimers light??????...skämt åsido...
Ha det bra -igen! over and out!!

Lite smycken



Tja, vad passar bättre en dag som denna, när regnet öser ner, att pyssla och framför allt - blogga! Har två grejer jag tänkte visa er idag. Lite örhängen samt ett halsband. Dessa finns för tillfället utställda på mitt jobb. Kanske köper ngn dem. Man kan ju alltid hoppas!!

Jag blev faktiskt ganska nöjd med dessa två par. Ett par vita; riktigt somriga och ett par med lite mer "sting" och färg i. Örhängen av ovanstående modell är ju faktiskt ganska lätta och smidiga att svänga ihop...Får väl snart börja med lite mer avancerade modeller:)

Ja här var halsbandet. Det är gjort av en ganska lång kedja som jag satt ett toggle-lås på. På ena låsdelen finns ett glashjärta samt en annan hemmagjord berlock. Smidigt att bara byta ut hänget mot ngt i annat i en annan färg när man känner för det. Jättebra presentidé också. Detta finns också utställt på jobbet ihop med ytterligare ett halsband i samma modell. Tror ni hittar det tidigare i bloggen om jag inte minns fel.
Jaja, nu står ena dottern J här och stampar o vill åt datorn, så det är väl bäst att flytta på sig...Snart kommer det lite mera alster; b la Mors Dags-presenten jag knåpade ihop. Ha det gott!

måndag 1 juni 2009

Redan??!!

Ja, ett sista litet kort tänkte jag visa er innan det är "over and out". Har faktiskt redan gjort - håll i er nu- årets första julkort!!!! Tänkte för en gångs skull börja i tid, så det inte blir som de senaste åren, när man sitter totalt fast vid pysselbordet dag som natt de sista dagarna innan julmarknader och annat. I och för sig trevligt, men i juletider har man ju en hel del annat också. Familjen vill ju gärna se en ibland med...

Inspirationen kom när jag hittade spillbiten av julpappret där jag hade stansat ut en cirkel i ena hörnet. Kom då på att där skulel det ju vara käckt med en liten tomte som tittar ut...Sagt och gjrot, fram med julpapper o julstämpelmotiv. Lite röd punchinella, en journalingstämpel som jag stämplade med Distress Ink-dyna o därefter skrynklade ihop pappret för att det skulle se slitet o gammalt ut. Känner mig riktigt nöjd med att ha kommit igång med julpysslandet...Eller vad säger ni? Har ni också börjat?

Nähä, nu måste jag sluta. Ska köpa blommor o helst hinan plantera dem inna det är dags för utvecklingssamtal i skolan med ena dottern. Hoppas ni får en fin dag därute. På återsurfande! KRAMAR TILL ER ALLA

Lite till...


Som sagt, igår var det ju Mors Dag. GRATTIS I EFTERSKOTT MAMMA!!!! Hade pysslat ihop lite olika saker till mammsen; har faktiskt fotat allt men alla korten är inte inlagda än, så här ser ni en av grejerna jag knåpade ihop. Gjorde ett litet inköps-block med hjälp av min bia. Hade lite spillpapper över och det blev ju helt perfekt till ett projekt som detta. Ett litet gulligt stämpelmotiv passade också bra samt en embossad swirl i ena hörnet. Hade vikt en korg till "alla" grejorna; den blev jag faktiskt supernöjd med. Den ska ni snart få se....Den som väntar på ngt gott...

Nu kommer det



Ja, lite nytt utlovade jag ju för ngr dagar sedan och man ska ju hålla vad man lovar har jag fått lära mig. Först ut var ett exempel på "speed-scrapping á la Millan M"... Svärmor fyllde år för ett par dagar sedan och det är klart att hon ska ha ett kort. Kom bara på det sisådär strax innan vi skulle dit...typ... därav även den tämligen urusla kvalitén på fotot.... Enkel cardstock vikt på mitten; klädde en chipboard-deko med mönstrat papper (fågeln alltså) samt skrev grattis för hand på en annan pappersbit och limmade dit den... KLART!!!!!!!!!!! ja just det, stämplade och embossade en swirl uppe i ena hörnet också.Vad gör man när tiden blir knapp?????

Här kommer nästa kort!! Gjorde ett tack-kort till ena dotterns spellärare. Hon hade sista lektionen för terminen för ngn vecka sedan. Är alltid lite svårare att göra kort till killar/män tycker jag. Eller hur? Men lite blåa färger och silvrig punchinella gjorde susen. tycker jag. Blev faktiskt hyfsat nöjd med kortet om jag får säga det själv.

Titta här!!


Denna kom från BellaMio. Tackar, tackar!!!! Ja, då gällde det också att skriva 10saker ärligt om sig själv. Hmm, få se...
1)jag bara äääääääääälsakr kaffe
2)har två ggr varit nära att gå in i den "berömda" väggen
3)är en liten gottegris (kakor, kaffebröd,godis - är inte så nogräknad)
4)äääälskar mitt jobb (är sjuksköterska)
5)hatar att plocka ur den rena disken från diskmaskinen
6)pratar med mamma i telefonen (eller IRL) nästintill dagligen
7)anser att städning mer eller mindre är ett djävulens påfund (men gör det ibland ändå)
8)kan ibland vara disträ
9)är inte speciellt trädgårdsintresserad. Har tack o lov ingen stor tomt! finns bara ett enda land där, som jag tvingar mig själv att rensa ibland...
10)scrap o pärlor=min livlina när allt blir lite kaos

Och så skulle utmaningen vidare till 7 andra:
Kamilla
Hoyagittan
Jennys kreativa-sida
Tussan
Anna

Ja, det blev visst bara fem, men jag känner mig lite stressad idag över allt jag har att göra - plantera blommor, utvecklingssamtal i skolan, fotbollsträningar med barnen o sedan väntar jobbet... Ser fram emot att lära känna er lite bättre!!!!